AG TechFest 2022 – AG Connect/Sijthoff Media


In juni 2022 benaderde 7Beaufort ons of wij bij konden springen bij de organisatie van het AG TechFest dat in september dat jaar zou plaatsvinden. Een supergaaf event van AG Connect en Sijthoff Media op het gebied van IT met vele innovaties, ontwikkelingen, motiverende sprekers, inspirerende workshops en meer. Werkspoorkathedraal te Utrecht was de locatie voor dit nieuwe zakelijke techfestival van Nederland, waar innovatie, nieuwe inzichten en creativiteit samen kwamen. Een inspirerend event voor ambitieuze IT-professionals! 

 

De organisatie was al in volle gang, dus wij hebben ons zo snel mogelijk alle ins en outs eigen gemaakt. Wie is wie, wie doet wat en vooral, wat gaan wij doen? De dag bestond uit kennis delen en informatie halen en brengen en dat gegoten in festivalvorm. Hier waren zowel de beursvloer als de sprekers en workshops op gericht. Een dag van tevoren werd Werkspoorkathedraal omgetoverd tot ‘festivalterrein’ met led verlichte inflatable domes en containers voor de sessies, de foodtrucks voor de catering, de 5G toren en waren er veel partners in de weer met de opbouw van hun stand en festivalhuisje. AG Connect had veel aandacht besteed aan de communicatiemiddelen, daardoor werd het een mooi geheel. André Kuipers trapte de dag van het event af met een boeiend verhaal over technologie en innovatie, over kansen grijpen en kansen creëren; hoe klein de kans ook lijkt om het te bereiken, laat deze nooit varen.

 

De sessies liepen uiteen met thema’s van Kwantumcomputing, Metaverse, AI en Cloud tot politiek, IT bij defensie, marketing en hoe je mentaal gezond aan het werk blijft. Veel bedrijvigheid was er op de beursvloer waar grote en kleine organisaties stonden met hun eigen disciplines, te delen innovaties en leuke doe-activiteiten. De flamboyante steltlopers lieten iedereen zich welkom voelen en fleurden de beursvloer op en onze houtbewerker, Rick Boom, werkte aan een prachtig houtsculptuur en beantwoordde vragen van geïnteresseerden. Als wonderlijke afsluiter trad Steven Kazàn waarna tijdens een hapje en een drankje de dag ten einde liep. De deelnemers hebben genoten van een inhoudelijke dag met een grote feestelijke strik eromheen. bureauMK heeft logistiek en organisatorisch een steen bijgedragen aan programmaopzet, beursvloer handling, contacten sprekers en logistieke organisatie en uitvoering. Een feest voor ons om aan mee te mogen werken!