ATEX & Process Safety Congres


Het ATEX & Process Safety congres, voorheen het grote ATEX congres, is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst welke georganiseerd wordt door NCOI Techniek & Veiligheid. Het is dé bijeenkomst voor personen die in hun werk te maken hebben met explosieveiligheid. bureauMK heeft twee jaar achtereen mogen ondersteunen bij de organisatie wat ging van registratie, logistieke uitdagingen, programma-advies tot en met de uitvoering op de dag zelf. In 2018 hebben we zelfs samen met de opdrachtgever een mooie jubileumeditie neergezet!

Het ATEX & Process Safety congres 2018

Dit jaar was het tijd voor de tiende editie van ‘Het grote ATEX Congres’, vandaar de naam jubileum. Een feestelijk moment dus! Op dinsdag 26 juni 2018 was het zover, iedereen werd verwelkomd in het Figi Theater te Zeist. Circa 200 bezoekers bestaande uit veiligheidsdeskundigen, ingenieurs, consultants en inspecteurs, konden luisteren naar de verhalen van 9 inspirerende sprekers. Onder meer producenten, veiligheidsdeskundigen, managers en Atex-opleiders, internationaal en nationaal. Dit jaar waren er wederom standhouders welke bestonden uit oude bekenden, maar er waren ook nieuwe bedrijven waar men kennis mee kon maken en die de gasten mee hebben genomen in de laatste ontwikkelingen, updates en innovaties. Het congres bood bovendien een uitstekende gelegenheid tot netwerken. De gasten heeft het aan niets ontbroken; Van bijzondere sprekers tot en met inspirerende standhouders en van een feestelijk ontvangst tot een heerlijk Italiaans walking dinner!

Het grote ATEX congres 2017

13 Juni 2017 was de dag van het grote ATEX congres welke plaatsvond in Congrescentrum 1931 te Den Bosch. Een ideale locatie voor een dag gevuld met plenaire sprekers en inhoudelijke sessies. BureauMK heeft advies uitgebracht m.b.t. de opzet van de dag. Met opdrachtgever hanteerden we korte lijnen zodat snel geschakeld kon worden en we een mooi programma konden opstellen. We hebben sprekers uitgenodigd en gefaciliteerd en geschakeld met de locatie zodat het op de dag zelf aan sprekers en deelnemers aan niets ontbrak en zij, samen met de opdrachtgever, een onbezorgd congres konden genieten. In het door bureauMK opgestelde draaiboek was alles van minuut tot minuut verwerkt, zodat alle partijen wisten wat hen te doen stond. Samen met NCOI hebben wij barterdeals afgesloten en deze organisaties kregen een goede plek op de informatiemarkt die tegelijkertijd het cateringplein vormde. Tijdens het ATEX & Process Safety Congres verwelkomde onze opdrachtgever NCOI Techniek en Veiligheid zo’n 300 deelnemers. Na een intensieve dag, waar van a tot z alles was geregeld, gingen de deelnemers voldaan en met veel nieuwe kennis naar huis.

Fotografie door VOOG beeld en tekst