IenM m.e.r.-dag


Elke twee jaar wordt de IenM m.e.r.-dag georganiseerd, een inhoudelijk landelijke bijeenkomst voor medewerkers planvorming en milieueffectrapportage (m.e.r.). Het belangrijkste doel van de dag is: het uitwisselen van kennis en ontwikkelingen. Het inhoudelijk programma en centrale thema van deze dag wordt in samenspraak met de projectgroep bedacht. Verder waren wij verantwoordelijk voor de organisatie voor de logistiek van dit evenement, inclusief (coördinatie op) de dag zelf en vooraf met de locatie. Voorstel en afstemming wat betreft duurzaam/vegetarische catering. Afstemming werksessies opstelling, benodigdheden, indeling zalen voor 3 rondes met 15 verschillende sessies. Voorstel en afstemming met plenaire afsluitende spreker passend bij het thema, voorstel duurzaam sprekerscadeau, goede en bijzondere bewegwijzering. Maar ook de communicatie en het uitwerken van het thema in juiste vormgeving, online uitnodigingen opstellen en versturen, online registratie met workshopkeuzes en indeling per deelnemers, bevestigingen per groep.

IenM m.e.r.-dag 2019

Deze dag vond plaats in de Prodentfabriek te Amersfoort, een bijzondere locatie die ook nog eens goed aansloot bij het thema “Een sterk MER(k). Naast dat het een mooie locatie is, heeft deze industriële locatie geen standaard subzalen naast elkaar liggen. Om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd de weg kon vinden binnen het terrein, hebben wij levende wegwijzers ingezet om de deelnemers op ludieke wijze de weg te wijzen. Omdat duurzaam een belangrijk thema was gedurende de dag, hebben we een spreker van De Nieuwe Stad gevraagd kort te vertellen over het ontstaan van de Prodentfabriek en het omliggende terrein als eventlocatie. Thomas Rau kwam de dag afsluiten met zijn visie over circulariteit en om deelnemers te inspireren en te prikkelen om innovatief te denken. Een fotograaf en verslaglegger legde het geheel vast in een mooi naslagwerk. 

Foto’s door Joep Rijk – RIJK IN BEELD

IenM m.e.r.-dag 2017

In opdracht van 7Beaufort hebben wij voor Rijkswaterstaat een inspirerende dag georganiseerd waar uitwisselen van kennis, ontwikkelingen en netwerken centraal stonden. Samen met Arcadis hebben we gezorgd voor het interactieve programma, workshops, sprekers, locatie, logistiek en alles van begin tot eind regelen en in goede banen leiden. Ons voorstel om Buzzmasters in te zetten voor meer interactie tussen sprekers en deelnemers was geslaagd en voor de nodige interactie bij de plenaire opening. Bas Haring sloot de dag op filosofische wijze af!

Fotografie door VOOG beeld en tekst