Instituut Gak Jaarcongres


Deze jaarlijkse bijeenkomsten van Instituut Gak vinden altijd plaats op de 1e maandag in december. Het is de dag waar wetenschap, beleid en uitvoering bij elkaar komen en met betrekking tot een specifiek thema op het gebied van sociale zekerheid, de diepte ingaan. 

Bijeenkomst Onderzoek en Beleid 2019

Centraal op deze dag stond de vitale arbeidsmarkt, de dag waar we aandacht schenken aan vitaliteit in de brede zin van het woord. We ontmoeten elkaar ook dit jaar in Theater Gooiland. Diana Matroos ging interessante gesprekken aan over gezondheid en langer doorwerken en over het onderwijs en leren, mooie workshops en masterclasses over aanpalend onderzoek en de praktijk konden worden gevolgd en Erik Scherder gaf op geheel eigen wijze een inspirerend verhaal over het vitale brein. Bij de catering is hier rekening mee gehouden door gezonde items , diverse smaken en aankleding. Het bureau heeft keuzes gemaakt en de locatie heeft het aanbod hier op ingezet. Alle logistieke afstemming verliep via het bureau, zo ook contacten met sprekers plenair en van de workshops. Ook de techniek is door het bureau afgestemd op alle wensen en zo geregeld dat kwaliteit werd gewaarborgd. Proces van opvragen en uitvoering posterpresentaties verliep ook via het bureau en er is een uitgebreide app ontwikkeld voor deze bijeenkomst De registratie verliep via het eigen digitale registratiesysteem incl. workshopkeuzes, uitnodigingen en bevestiging. Ook is de evaluatie digitaal verstuurd aan de deelnemers, uitgewerkt en met opdrachtgever gedeeld. Uitkomsten zijn bedoeld voor de bijeenkomst in 2020 en eventuele aandachtspunt in organisatie en samenstelling programma.

Bijeenkomst Onderzoek en Beleid 2018

Dit gebeurde in Theater Gooiland te Hilversum waar wetenschappers, beleidsadviseurs en -medewerkers en andere sociaal domein georiënteerden elkaar konden ontmoeten en een goed inhoudelijk programma konden volgen over werk; ‘Werk voor iedereen, nu en in de toekomst’. Onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos hebben plenaire sprekers als minister Koolmees, Hans de Boer en Rutger Bregman de deelnemers hun visie gegeven en ze klaargestoomd voor workshops over de arbeidsmarkt nu en in de toekomst voor alle doelgroepen. Mathijs Bouman heeft op ludieke manier de dag afgesloten en zorgde voor hernieuwde energie en humoristische momenten. bureauMK heeft samen met Instituut Gak het programma opgezet en verzorgd, logistieke handling gedaan voor posterpresentaties, locatie, presentaties, de congresapp, uitnodigings- en registratietraject verzorgd en was op de dag zelf aanwezig om deelnemers te ontvangen, te begeleiden en om de opdrachtgever te ontzorgen. Dat is gelukt, op naar volgend jaar!

11e Onderzoekersdag Instituut Gak 2017

Wetenschap en uitvoering kwamen met elkaar in verbinding in het prachtige EYE filmmuseum te Amsterdam. Samen met Instituut Gak heeft bureauMK het programma opgezet en uitgewerkt. BureauMK is aan de slag gegaan om deze dag tot in de puntjes te verzorgen, van uitnodiging en registratie tot en met de evaluatie. Met succes! Op een dag als deze komen onderzoeken aan bod die gelinkt zijn aan het thema, welke dit jaar ‘Transformaties in het stelsel’ was. Reinier van Zutphen heeft als keynote spreker zowel wetenschapper als uitvoerder kunnen raken met zijn enthousiasme en passie voor mens en maatschappij. Gevolgd door een panel, met beide takken hierin vertegenwoordigd, is het gesprek samen met het publiek gevoerd over de transformaties en belang van wetenschap voor praktijk en vice versa. Deelnemers gingen na deze inspirerende ochtend vol energie de workshops in. De voorbereiding van de sessies samen met een facilitator bracht interactie in en gaf richting aan de workshop. Bas Haring heeft de dag afgesloten met zijn kijk op de verbinding en heeft hiermee elke deelnemer stof tot nadenken meegegeven voor eigen werk en inzicht. Nog even napraten bij de borrel en daarmee was ook deze mooie, geslaagde Onderzoekersdag tot een einde gekomen.

Fotografie door VOOG beeld en tekst