Rijkswaterstaat Nieuwjaarstoost


7/8/9 januari, 8 locaties, 1 RWS – een mooie uitdaging om ruim 3000 medewerkers en 1600 roosterdienstmedewerkers tegelijk te laten toosten op het Nieuwe jaar!

 

Elk jaar wordt de RWS Nieuwjaarstoost georganiseerd voor alle medewerkers van Rijkswaterstaat. Het aantal deelnemers aan de Nieuwjaarstoost ligt rond de 3.000 personen verspreid over 8 locaties door het hele land. Samen met Rijkswaterstaat hebben wij het programma vorm gegeven, advies uitgebracht over de opbouw, de aandachtspunten en de locaties. De uitstraling moest uniform zijn, zowel in aankleding als in catering, daarnaast speelt techniek een cruciale rol om alles synchroon te laten plaatsvinden. Naast het vinden van de juiste externe locaties en de afstemming met hen, hield bureauMK zich bezig met financiële handling en budgetbewaking, bewaken van de planning, afstemming met de projectgroep en de landelijke coördinatoren, het online registratietraject incl. bevestigen van de deelnemers voor alle locaties, vormgeving van een bijpassend beeld voor het thema, teksten voor vooraankondiging en uitnodiging, invulling van duurzame (vegetarische) catering, advies en afstemmen van techniek, ideeën voor en ondersteuning bij het maken van de film, het maken van een minute to minute draaiboek en online evaluatietraject onder de 3.000 deelnemers verzorgd en uitgewerkt voor Rijkswaterstaat. Ook aan de 1.600 roosterdienstmedewerkers werd gedacht, zij krijgen elk jaar een speciaal op maat gemaakt pakket om te toosten met andere collega’s. Door een duidelijk distributieschema hebben we ervoor gezorgd dat iedereen tijdig voorzien was van een feestelijke pakket.

Rijkswaterstaat Nieuwjaarstoost 2020

Ook in 2020 werd er een live verbinding vanuit één van de locaties gemaakt zodat de DG de inhoudelijke boodschap naar alle locaties en deelnemers over kan brengen. Dit keer vanuit een externe locatie in Rotterdam. Na een mooie speech van de DG Michèle Blom en een film over RWS in beeld werd er onder het genot van een vegetarisch hapje en drankje volop bijgepraat door alle medewerkers. En ook de medewerkers in roosterdienst kwamen aan bod, daarvoor had bureauMK een speciaal pakket voor samengesteld die door het hele land bezorgd werd zodat ook die medewerkers, samen met de anderen, de Nieuwjaarstoost konden vieren. 

Rijkswaterstaat Nieuwjaarstoost 2019

Dinsdag 8 januari 2019 was het weer zover! Net zoals 2018 hebben we samen met Rijkswaterstaat het programma vorm gegeven met dit jaar als extra uitdaging om vanuit 1 centrale locatie de toost live over te brengen naar de 7 overige locaties. Het was het een behoorlijk logistieke organisatie om dat op alle 8 locaties geregeld te krijgen. Goed werkende techniek is altijd van groot belang, en op deze dag helemaal. Vanuit Utrecht had de DG van Rijkswaterstaat een Skype verbinding met de andere 7 locaties om de jaarlijkse toost uit te spreken. Zo werd de verbinding onder RWS’ers, een van de kernwaarden, nog meer benadrukt. Na het korte officiële programma, hebben gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje voordat zij weer met een voldaan gevoel naar huis gingen. En de RWS-medewerkers die in roosterdienst moesten werken die dag? Daarvoor had bureauMK een lekker en feestelijk pakket voor samengesteld die door het hele land bezorgd werd zodat ook die medewerkers, samen met de anderen, de Nieuwjaarstoost hebben kunnen vieren. 

Rijkswaterstaat Nieuwjaarstoost 2018

Op dinsdag 9 januari 2018 hield Rijkswaterstaat haar Nieuwjaarstoost voor de medewerkers. Deze feestelijke bijeenkomst heeft bureauMK in opdracht van 7Beaufort voor Rijkswaterstaat mogen organiseren. De uitdaging was om op alle 8 locaties het programma gelijk te laten verlopen, zowel qua inhoud, timing als aankleding en catering. Dit jaar werd de Nieuwjaarstoost door meer dan 3.000 medewerkers bezocht! Een mooie stijging t.o.v. 2017 en door de evaluatie weten wij dat de medewerkers terug kijken of een mooie bijeenkomst waar ruimte was voor netwerken, bijpraten met collega’s en men een gevoel van trots deelde door het zien van de film met hoogtepunten in 2017 binnen heel Rijkswaterstaat. Niet alleen voor de deelnemers werd goed gezorgd, maar ook de 1.600 roostermedewerkers die moesten werken op die dag verdienden een feestelijke attentie. bureauMK heeft een aantal voorstellen gedaan voor de invulling van het pakket en uiteindelijk is er gekozen voor de winterse versie. Al met al was 9 januari een mooie, bijzondere dag voor heel RWS!