Jaarcongres GRZ 2021


Op 29 januari 2021 vond het 5e Jaarcongres GRZ plaats, dit jaar geheel online en bureauMK mocht deze fantastische dag in opdracht van StudioGRZ organiseren. Hoewel de eerdere jaarcongressen live plaatsvonden, waren de deelnemers die werkzaam zijn in de geriatrische revalidatie heel enthousiast over deze online versie met veel interactie en afwisseling. 

 

We hebben in Congrescentrum NBC in Nieuwegein een complete studio opgebouwd met een voltallige camera- en techniekcrew die het mogelijk maakte om het congres via een professioneel platform naar de deelnemers te streamen. Ook hebben we verschillende settings gebouwd zodat het beeld voor de kijker voldoende afwisseling had. We begonnen de opening bij een foodtruck waar de deelnemers welkom werden geheten door de opdrachtgever zelf, het ronde tafel gesprek vond plaats in een ‘Wereld draait door’ setting, er waren interviews in relaxte lage zitjes en we hadden het podium met statafel waar een aantal presentaties en de prijsuitreiking plaatsvonden.

 

Om de deelnemers vooraf al warm te maken voor het congres, kregen deelnemers een congresbox thuisgestuurd die was gevuld met lekkere items, maar ook ontbraken de leuke gadgets niet zoals oortjes, een fitnessband voor de nodige activiteit tussendoor en een boek geschreven door StudioGRZ. En we stuurden, middels de voor het Jaarcongres ontwikkelde app, vanaf twee weken voorafgaand aan het congres pushberichten naar deelnemers met een videoboodschap van een professional uit het vak.

 

Er waren diverse sprekers die vanuit de studio, vanuit het buitenland of met een webinar of video een lezing gaven of met elkaar in gesprek gingen onder leiding van dagvoorzitter Kim Coppes. Omdat er accreditatiepunten aan verbonden zaten, werd alles goed geregistreerd en tussen alle programmaonderdelen door polls en chatvragen ingevuld om te zorgen voor voldoende interactie met de deelnemers.

 

Om dit alles mogelijk te maken, hebben we een professioneel platform ingezet welke bureauMK van tevoren heeft ingericht en getest om ervoor te zorgen dat alles technisch in orde was en de deelnemers het zo makkelijk mogelijk maakte om het Jaarcongres te volgen.

 

Kijk hier voor de aftermovie gemaakt door StudioGRZ.

 

Online is een andere beleving dan live, maar de reacties van sprekers en deelnemers waren erg enthousiast. Zie enkele reacties hieronder.