Sanquin Kick-off Health & Innovation


Op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 april 2021 vond de Kick-off week plaats van Sanquin Health & Innovation. Gezien de situatie konden we niet anders dan alles online te streamen naar onze deelnemers en dat was een succes! bureauMK heeft in samenwerking met Sanquin drie afwisselende en interessante programma’s gemaakt voor uiteenlopende thema’s. Vanuit een professionele studio op het kantoor van Sanquin in Amsterdam, opgebouwd in samenwerking met Luxonos, hebben we de mensen thuis geïnspireerd, gemotiveerd, kennis gebracht en informatie gedeeld.

 

De eerste dag stond in het teken van de feestelijke en officiële opening van het indrukwekkende Hid, New West Health & Innovation District, waar start-ups, scale-ups, farmaceutische partijen en kennisinstellingen samenwerken om fundamenteel medisch-wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar praktische toepassingen, waarmee de gezondheidszorg wereldwijd beter én betaalbaarder wordt. Het masterplan werd onthuld, nieuwe ‘bewoners’ presenteerden zichzelf, de website van het Hid werd gelanceerd en innovatieve projecten en het nieuwe testlaboratorium werden toegelicht en dit alles met Sabine Uitslag als dagvoorzitter. 

 

De woensdag was weer een spannende dag met de lancering van Sanquin Health Solutions en de opening van de Sanquin Academy, nog twee indrukwekkende mijlpalen binnen Sanquin welke gevierd mochten worden! Door hun website te onthullen, ging de Academy officieel van start. Na het stilstaan bij deze mijlpalen gingen we over naar de Sanquin avond, een jaarlijks terugkerende avond voor medewerkers en externen. Het zal geen verrassing zijn dat het topic dit jaar COVID-19 was. Onderwerpen waren de epidemiologie in Nederland en het testen, het inzetten van antistoffen van donors in de behandeling van COVID-19 en de afweer tegen het virus, de varianten en respons op vaccinatie, ook bij kwetsbare patiëntengroepen. Na het doen van zijn eigen inleiding heeft Hans Zaaijer de moderatie van deze boeiende en actuele bijeenkomst op zich genomen.

 

De laatste dag was het tijd voor Innovatie! Met in de ochtend een super interessante game over hoe de kansen binnen Open Innovatie te vergroten en hoe je alles uit een Eco Systeem kan halen. Patrick de Zeeuw nam ons in de middag mee op een tour langs alles wat je niet moet doen als je met een nieuw bedrijf begint en waarom niet. Met veel enthousiasme en energie heeft hij zijn door de jaren heen opgedane kennis met ons gedeeld.

 

Wat een ontzettend gave en leuke week waar bureauMK met veel plezier heeft samengewerkt met Sanquin op het gebied van programmaontwikkeling en -advies, logistieke handling, communicatie, sprekersbriefing, online mogelijkheden en nog veel meer!